About

Anno 2015 zijn ras, sekse en geaardheid helaas nog steeds gronden waarop mensen dagelijks gediscrimineerd worden in Nederland. DWARS, PINK! en de Jonge Socialisten lanceren hierdoor een video en een manifest om zich uit te spreken tegen alle vormen van discriminatie en racisme. De video zal te zien zijn in de Zendtijd voor Politieke Partijen. “Omdat discriminatie en racisme geen excuus kennen” aldus de politieke jongerenorganisaties. In de video komen vijf jongeren aan het woord over alledaagse discriminerende en racistische opmerkingen. “Ik ben niet racistisch en ik heb ook helemaal niets tegen Marokkanen. Maar mijn dochter moet later niet met een Marokkaan thuis komen.” Dit is een voorbeeld van veel voorkomende discriminerende en racistische uitlatingen. Het vaak gehoorde ‘Ik ben niet racistisch, maar…’ is te vaak een aankondiging voor een discriminerende en racistische uitspraak, die door zo te beginnen goedgepraat wordt. Het lijkt er in toenemende mate op dat racistische uitlatingen geaccepteerd worden. De drie politieke jongerenorganisaties zullen het manifest aanbieden aan de fracties van GroenLinks, Partij voor de Dieren en Partij van de Arbeid in de Tweede Kamer. De video zal op 23 juni 2015 om 12:57 uur te zien zijn op NPO2 en zal via verschillende social media worden verspreid. Samen staan we sterk.

 

One comment

 1. Beste lezer,

  De reacties stroomden binnen waardoor we genoodzaakt waren om het te gaan modereren.

  Dit bleek steeds moeilijker te worden en uiteindelijk heeft de moderator van de site en het youtube kanaal besloten om alles uit te zetten, om zo verdere escalatie te voorkomen. De crew aanvallen of schokkerende leuzen achterlaten helpen niet om een klimaat te creeren waarbinnen dialoog plaats kan vinden. Om niet als discriminerend over te komen heeft de moderator daarom besloten om alle vormen van comments uit te schakelen.

  Ik hoop dat er begrip is voor deze actie.

  Met vriendelijke groet,

  De moderator.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>