De acteurs

ikben6

Jonathan Eyal
Ik ben Jonathan, 27 jaar en ik kom uit Arnhem. Ik heb Rechten gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. In het dagelijkse leven ben ik jurist. Ik heb meegedaan aan deze actie omdat discriminatie, racisme en vooroordelen meer kapotmaken in deze samenleving dan ons lief is. Ik hoop dat deze video mensen eraan herinnert dat bevolkingsgroepen over één kam scheren nergens op slaat en niks toevoegt aan het oplossen van maatschappelijke problemen.

ikben5

Ahlam Abdirahman

Mijn naam is Ahlam Abdirahman, 23 jaar en ik kom uit Apeldoorn. Natuurlijk ben ik tegen discriminatie en racisme in alle vormen. Door mijn bijdrage hoop ik mensen bewust te maken van hedendaags racisme in Nederland. Discriminatie en racisme komen nog veelvuldig voor, ook in het tolerante Nederland. Ik denk dat discriminatie en racisme worden gevoed door onwetendheid. Het enige middel hier tegen is bewustzijn te creëren door mijn ervaringen met jullie te delen. Bevind je onder de mensen en wees onderdeel van de diverse samenleving die Nederland anno 2015 is. Maak een praatje met jouw buren. Leer elkaar kennen ondanks de verschillen en verscheidenheid in achtergronden. Hoe mooi zou het zijn om ons niet af te keren van verschillen maar deze verschillen juist te omarmen? Noem mij maar een idealist, een dromer. ‘You know what happens when dreamers unite? Well, that’s how we start to change the world.’

ikben2

Anouar Tahadi
Mijn naam is Anouar Tahadi , 18 jaar en ik kom uit Arnhem. In het dagelijks leven ga ik naar school. In juni ben ik geslaagd voor mijn vmbo diploma. Aankomend schooljaar begin ik aan de opleiding Commercieel Medewerker Binnen Dienst. Ik maak graag muziek en daarom ben ik in mijn vrije tijd meestal in de studio te vinden. Als artiest deed ik in 2011/2012 mee aan Holland’s Got Talent. Ik doe mee aan deze campagne omdat ik tegen discriminatie en racisme ben. Zelf ben ik een Marokkaanse Nederlander. Ik voel me vaak aangesproken op mijn achtergrond. Dat raakt me. De media is vaak negatief over Marokkanen maar ik wil gewoon beoordeeld, gewaardeerd en gezien worden als mens. Dat kan alleen als we samen opstaan tegen alle vormen van discriminatie en racisme.

ikben4

Ouassima Yahyaoui
Mijn naam is Ouassima Yahyaoui, geboren op 24 februari 1994. Je kunt me overal vinden behalve op rumoerige plekken. Het liefst schrijf ik, de hele dag door. Daarom ben ik een blog gestart: ‘The Daily Life of a Moroccan Dutch Girl’ waar ik alle mooie en minder mooie dingen met de mensheid kan delen. ‘Je weet maar nooit’ is mijn motto. Je weet toch ook nooit? Het kan maar net zo zijn dat iemand je tekst op het juiste moment leest en geïnspireerd raakt. En dan… Dan heb je als mens een mooie bijdrage aan deze wereld geleverd. Zeg nou eerlijk, wie wil dat nou niet? De reden waarom ik aan deze campagne heb meegedaan is omdat ik tegen racisme ben. In alle vormen, geuren en kleuren. Niet dat racisme een kleur heeft, in ieder geval geen kleur waar je vrolijk van wordt. Ik zie dat racisme steeds meer genormaliseerd wordt. Tegenwoordig zelfs op politiek niveau. Het is dan ook belangrijk dat wij hier als mensen tegen opstaan en laten zien dat het niet normaal is om de ander af te wijzen vanwege afkomst, ras, politieke voorkeur, geaardheid of welke andere stomme reden die mensen dan ook verzinnen.

ikben3

Siman Abdi
Mijn naam is Siman Abdi. Geboren in Somalië, opgegroeid en getogen in het pittoreske Hoorn in West Fryslan. Ik studeer Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast ben ik Internationaal secretaris van de Jonge Socialisten. Mijn moeder is met mijn broer en mij uit Somalië naar Nederland gevlucht toen ik drie jaar oud was. Zelf heb ik een mooie jeugd gehad ondanks mijn achtergrond. Mijn moeder heeft lang de tijd nodig gehad om de taal te leren en zich thuis te voelen in Nederland. Dat kwam enerzijds door de heimwee naar haar geboorteland. Anderzijds kreeg ze helaas te maken met discriminerende en racistische uitspraken op basis van haar achtergrond. Het is jammer dat we in Nederland van vluchtelingen verwachten dat ze zich zo snel mogelijk tot een Nederlander ontwikkelen. Dat terwijl we vluchtelingen juist de ruimte horen te geven om een eigen identiteit te ontwikkelen door culturele diversiteit te omarmen.

One comment

 1. Beste lezer,

  De reacties stroomden binnen waardoor we genoodzaakt waren om het te gaan modereren.

  Dit bleek steeds moeilijker te worden en uiteindelijk heeft de moderator van de site en het youtube kanaal besloten om alles uit te zetten, om zo verdere escalatie te voorkomen. De crew aanvallen of schokkende leuzen achterlaten helpen niet om een klimaat te creeren waarbinnen dialoog plaats kan vinden. Om niet als discriminerend over te komen heeft de moderator daarom besloten om alle vormen van comments uit te schakelen.

  Ik hoop dat er begrip is voor deze actie.

  Met vriendelijke groet,

  De moderator.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>